|
| Könyv Ajánló | |
| | Szerző | Üzenet |
---|
Emmaline Fawcett Hollóhát & Prefektus
Hozzászólások száma : 111 Join date : 2010. Dec. 25. Tartózkodási hely : Roxfort
| Tárgy: Re: Könyv Ajánló Vas. Jan. 16, 2011 2:38 am | |
| Szerző: Alyson Noel Cím: Evermore - MindörökkéTartalma:,,Szellemeket látok. Mindenütt. Az utcán, a strandon, az áruházakban, az étteremben, a suli folyosóján, a postán sorban állás közben, az orvosi rendelőben, bár a fogorvosnál még sosem. De nem zavarnak, mint azok akiket a tévében meg a moziban látni, nem kérnek segítséget, nem állnak le cseverészni. Leginkább csak mosolyogva integetnek, amikor rájönnek, hogy látom őket. Mint az emberekáltalában, ők is szeretik, ha észreveszik őket."Van, aki különleges akar lenni. Van, aki mindent megtesz azért, hogy beleolvadjon a tömegbe, de nem teheti. Evernek sem sikerül. Egy autóbaleset egyetlen túlélőjeként nem csak gyászával, hanem egy új élettel, új gondokkal és újonnan szerzett képességével is szembe kell néznie. Aurákat lát, gondolatokat hall és egyetlen érintésből kiolvassa az emberek élettörténetét. Amikor megismeri Dament, minden felkavarodik körülötte. A fiúval nem csak a szerelem érkezik meg a tizenhat éves Ever életébe, hanem a hangok is elhallgatnak a fejében. Damen Auguste tökéletes: jóképű, okos, titokzatos és gazdag. A lány nem tudja kibe szeret bele, de egy biztos: Damennek rengeteg különös titka van. Elvarázsolt világban jár, a fény és a sötétség mezsgyéjén, ahová magával viszi Evert is. Valaki megpróbálja megölni a lányt. Mi köze az ármányhoz Damennek? Mióta jár a fiú a fény és a sötétség határvonalán? Mitől olyan sorsszerű a köztük kibontakozó szerelem? Folytatása: BlueMoonAjánlásod oka: Érdekes könyvnek tartom. Szegényt lányt kicsit halmozott képességekkel áldotta meg az író, de hát senki sem tökéletes. Végeredményben igazán olvasható, bár nem túl hosszú könyv. | |
| | | Lily Rose Evans Griffendél & Admin & Prefektus
Hozzászólások száma : 1052 Join date : 2010. Dec. 15. Age : 28 Tartózkodási hely : Roxfort & Evans-ház
| Tárgy: Re: Könyv Ajánló Csüt. Jan. 06, 2011 7:53 am | |
| Jay Asher - Tizenhárom okom volt ... Nem készültem elolvasni ezt a könyvet. Mikor megjelent azt gondoltam " - Remek, már megint egy újabb tucatáru, egy újabb vörös pöttyös könyv! " Mondjatok, amit akartok, az én bizalmatlanságom nem teljesen elítélendő. A Twilight sikere óta a vörös pöttyös könyvek jelentősen megszaporodtak, először még csak a lábra kapott vámpírkultusz miatt, majd pedig számos egyéninek vélt ötlet gyanánt. Én elég kritikus szemmel figyeltem ezen irományok felfelé ívelését, leginkább mert mániákusan kerestem az alkonyat-vonulatokat a történetekben. Ez vámpír, mint Edward, ez esetlen, mint Bella, ezt is Alice-nek hívják ... Hát, nem voltam valami jó véleménnyel. Ez persze egyéni vélemény, de a " Mentsük meg Júliát " és az Evernight sorozat tragikus megfogalmazása után nem szándékoztam többször próbálkozni. Na, és akkor a kezembe akadt Jay Asher első regénye. Kisregénye, a terjedelmét tekintve talán inkább ebbe a kategóriába sorolhatnám. Egy barátnőm adta kölcsön, és én az iskolában, egy átunatkozott kémia órán fogtam hozzá az olvasáshoz. Nos, az eredmény megdöbbentett! Nem, nem kobozta el a kémia tanárnőm a könyvet, bár a kihágás után megérdemeltem volna. Viszont én szabályosan bele szerettem a műbe! Ismeritek az érzést, mikor nem bírod levenni a tekinteted a lapról, a " csak még ezt a sort! " gondolatot és társait? Hát, én így éreztem. De hogy mitől is jöttem ennyire lázba? Hannah Baker - egy teljesen átlagos gimnazista lány - látszólag egyik napról a másikra öngyilkosságot követ el. Clay Jensen pedig a lány halála után néhány nappal egy barna papírba csomagolt cipősdobozt fedez fel az otthona küszöbén. Az izgatott bontogatás közepette eszébe sem jut összefüggésbe hozni a küldeményt Hannah halálával, csak akkor döbben meg igazán, mikor a dobozban rejlő 7 kazetta egyikét a magnóba helyezve meghallja a lány hangját. Clay tovább hallgatja a kazettákat, és ahogy a vége felé közeledik egyre több dolgot megtud a tragédiát megelőző eseményekről. Nem is beszélve arról a 13 okról, ami Hannah Baker halálát okozta ... És Clay, aki titkon rajongott a lányért, borzadva ébred rá, hogy Ő volt az egyik ok ...A könyvben két különböző narrátor mesél nekünk. Dőlt betűvel olvashatjuk Hannah kazettáinak tartalmát, amit sima betűvel írtak pedig Clay gondolatait, tetteit és érzéseit hivatottak jelezni. Többet nincs szívem elárulni. Legyen elég annyi, hogy megunhatatlan, letehetetlen, eredeti és szívszorító történet arról, mi késztethet egy embert ilyen végzetes lépésre! Fiataloknak és szülőknek egyformán ajánlom, mert úgy vélem, az ilyen problémákat kellő oda figyeléssel, törődéssel meg lehet előzni. A könyv üzenete világos, de nehezen emészthető. Arról szól, hogy vigyáznunk kell, mit teszünk másokkal, mert nem láthatjuk, nem tudhatjuk, mekkora sebet ejtünk ezzel a szívén!Engem megbabonázott. Most Ti jöttök! ♥ | |
| | | Katherine Darkrose Vámpír & Mod. & SVK tanár & Mardekár házvezető
Hozzászólások száma : 1004 Join date : 2010. Dec. 20. Age : 32 Tartózkodási hely : Roxfort
| Tárgy: Könyv Ajánló Hétf. Dec. 20, 2010 11:29 am | |
| | |
| | | Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: Könyv Ajánló | |
| |
| | | | Könyv Ajánló | |
|
Similar topics | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |